,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. április 11., szerda

~ IBOLYAVIRÁG LINZER ~





»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj/ margarin
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 tojás
citrommáz :
- 1 citrom leve
- átszitált porcukor
díszítés : - ibolyavirág / - szirom

  • A tésztához összeszitáljuk a lisztet a sóval, porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat, azután a tojás hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Átlátszó fóliába tekerjük és kb 1 - 1 , 5 órára hűtőbe tesszük.
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és különböző kiszúróval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 °C - on, 10 perc alatt megsütjük. 
  • A citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy folyós, de jól kenhető állagot kapjunk, majd  a kihűlt linzerek tetejét a mázzal bevonjuk és gondosan megmosott, megszárított ibolyavirággal / szirommal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése