Nagyon egyszerű dolgunk van ennek a keksznek a megsütésével, hiszen az alapkeverék a megfelelő arányban tartalmazza a száraz hozzávalókat, a keksz édességét pedig mi magunk állíthatjuk be.
»HOZZÁVALÓK«
- 1 tasak Ataisz mogyorós zabkeksz alapkeverék
- 7 dkg eritritol
- 18 dkg olvasztott vaj
bevonáshoz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- Az alapkeveréket összekeverjük az édesítővel és az olvasztott vajjal, majd kb 10 percig állni hagyjuk.
- A masszából kb 30 g - os golyókat formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, azután a tenyerünkkel kissé ellapítjuk és 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük.
- A csokoládét vízgőz felett az olajjal összeolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek alját megmártjuk benne és sütőpapírra helyezzük, a kekszek tetejét pedig tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése