,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. május 8., kedd

~ CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS ZABKEKSZ ~



Nagyon egyszerű dolgunk van ennek a keksznek a megsütésével, hiszen az alapkeverék a megfelelő arányban tartalmazza a száraz hozzávalókat, a keksz édességét pedig mi magunk állíthatjuk be.  

»HOZZÁVALÓK«
- 7 dkg eritritol 
- 18 dkg olvasztott vaj
bevonáshoz : 
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj

  • Az alapkeveréket összekeverjük az édesítővel és az olvasztott vajjal, majd kb 10 percig állni hagyjuk. 
  • A masszából kb 30 g - os golyókat formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, azután  a tenyerünkkel kissé ellapítjuk és 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük.
  • A csokoládét vízgőz felett az olajjal összeolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek alját megmártjuk benne és sütőpapírra helyezzük, a kekszek tetejét pedig tetszés szerint díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése