Tészta :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
Töltelék :
- 50 dkg krémes túró
2 tojás
- 1 dl tejföl
- kb 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
- 13 dkg darált mák
- 1 ek vaníliás pudingpor
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd átlátszó fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Egy 22 cm - es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát úgy, hogy kb 4 - 5 cm - es pereme is legyen. A tészta alját villával megszurkáljuk és visszatesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.
- A mákot leöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje és 20 percig állni hagyjuk.
- A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejfölt, a pudingport, majd ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, azután egy botmixerrel krémesre keverjük. A masszát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk és a kisebb részhez hozzákeverjük a leszűrt mákot.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére teszünk egy kanállal a túrós krémből, majd erre egy kanál mákkrémet, ezt addig folytatjuk amíg el nem fogynak a krémek. Végül egy fogpiszkálóval, a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk a krémbe egészen a széléig, majd és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 50 percig sütjük. Teljes kihűlés után szeleteljük.
Ötlet : ketkes.com
Csodálatosan szép!!
VálaszTörlésEz nagyon guszta. Elfogom készíteni, csak még mák nincs itthon!Köszi a receptet!
VálaszTörlésTöbbször készítettem, nagyon fincsi😀
VálaszTörlésTökéletes a recept. Épp ilyen szép lett mikor én készítettem és hihetetlenül finom.
VálaszTörlésNagyon köszönöm! ❤ Bekerült a családi receptek közé.