,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. május 31., csütörtök

~ PAPRIKÁS ÚJBURGONYA KÖLESSEL ~


»HOZZÁVALÓK«
- kb 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 30 dkg debreceni kolbász
- 15 dkg köles
- só


  • A finomra aprított hagymát szalonna zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átpirítjuk. Azután megszórjuk pirospaprikával és rádobjuk a héjától megtisztított és felkockázott burgonyát. 
  • Felöntjük kb 2 , 5 - 3 dl vízzel, hozzászórjuk az átöblített kölest és az egészet fedő alatt készre főzzük. ( ha szükséges adjunk a főzés során még hozzá vizet )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése