,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 22., hétfő

~ CANTUCCINIS - SZILVÁS RÓZSATORTA ~


»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj + 10 dkg fagyos vaj
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :
- 40 dkg szilva
- fél citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- kb 4 ek cukor
- 5 - 6 db cantuccini

  • Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéját, majd közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Azután elkezdjük az egészet összedolgozni lassan adagolva hozzá a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  • A szilvát kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét, majd sűrűre összefőzzük. A cantuccinit egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk. 
  • A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik tésztarészt kb 30 x 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, ráreszeljük a fagyos vajat és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Megszórjuk a cantuccinis morzsával,  elkenjük rajta a szilvát, azután feltekerjük. A tekercset kb 10 - 12 db szeletre vágjuk. 
  • Egy kb 22 - 24 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elrendezzük benne a csigákat és 20 percig pihentetjük. Előmelegített 200 °C - on kb 40 perc alatt készre sütjük.

TIPP : Ha nem kapunk cantuccini kekszet, darált mandula és keksz keverékével helyettesíthetjük ! 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése