Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7, 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
Töltelék :
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 3 ek kakaópor
- 2 savanykás alma
- 1 ek rumaroma
- csipet só
- csipet só
- A tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját, alaposan összegyúrjuk - ha nem állna össze a tészta 1 - 2 ek hideg vizet adjunk még hozzá ). Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
- Az megpucolt almát lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az aromát, a kakaóport, a diót és az almát a levével együtt.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel.
- A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 * 30 - as sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - ra melegített sütőben 30 - 35 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt süteményt porcukorral megszórva , kockákra szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése