,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 24., szerda

~ RÁNTOTT SÜTŐTÖK ~



Imádom a rántott padlizsánt és a cukkinit, de a mostantól a rántott sütőtököt is. Tökéletesen átsül az olajban és eszméletlenül finom. Próbáljátok ki. 

»HOZZÁVALÓK«
- egy sonkatök hosszú része
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só
- pár levél zsálya
- olaj 

  • A tököt meghámozzuk és kb fél cm - es szeletekre vágjuk, meghintjük sóval és kb 10 percig állni hagyjuk.
  • A tökkarikákat először lisztbe, felvert enyhén sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zsályaleveleket és pár pillanat alatt megsütjük - így egy kis zsályás ízt kap az olaj - majd egy szűrőkanállal kiszedjük és ropogósra sütjük benne a panírozott sütőtököt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése