Tészta :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- csipetnyi só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 1 - 2 ek búzadara
- 4 tojásfehérje
- csipetnyi só
- kb 25 dkg magozott meggy ( lehet befőtt vagy fagyos)
- A tésztához, egy tálban összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Azután a tojássárga hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. A tészta 3 / 4 - ét folpackba csomagolva hűtőbe, a megmaradt tésztát is becsomagolva a fagyasztóba tesszük.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A meggyet alaposan lecsepegtetjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
- A túrót villával összetörjük, majd krémesre keverjük a cukrokkal, a darával és a tojássárgájával, ízesítjük citromhéjjal, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A nagyobbik tésztarészt egy kb 20 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a túrós habot, eloszlatjuk rajta a meggyet, azután nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát.
- Kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben teljesen kihűtjük, azután szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése