»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
- 1 tojás
- 4 ek apró zabpehely
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt koriander - ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj vagy szerecsendió
- zsemlemorzsa
továbbá :
- 2 tojás, zsemlemorzsa -a panírozáshoz
- A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük és enyhén besózzuk, majd kb 20 percig állni hagyjuk. Azután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a zabpelyhet, az útifűmaghéjat, a tojást a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük. A masszát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. ( ha szükséges keverjünk hozzá még zsemlemorzsát )
- A masszából bevizezett kézzel kroketteket formázunk, azután felvert enyhén sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése