»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg mascarpone
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejszín
- kb 1 , 5 dl presszó kávé
- 3 ek marsala - olasz likőrbor - vagy amaretto
továbbá :
- 20 db babapiskóta
- kakaópor
- Egy tálcára terítsünk folpackot, a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban úgy, hogy félig átázzanak, majd rakjuk le egymás mellé a piskóta felét, azután alája a másik felét. Valahogy így :
- A tojássárgáját a porcukorral és a likőrrel tegyük egy hőálló üvegtálba, majd gőz felé téve egy kézi habverővel keverjük sűrű, habos állagúra ( akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat és csípi ) - így pasztőrözzük a tojást - Ha a tojáshab kihűlt, keverjük simára a krémsajttal, majd forgassuk össze a habbá vert tejszínnel.
- A krémből tegyünk félre egy keveset, majd a többit kenjük a piskótára, takarjuk be folpackkal, majd tegyük hűtőbe. Kb 2 óra elteltével vegyük le a fóliát a krémről és a piskóta alatt levő folpack segítségével óvatosan tekerjük fel az egészet. Igazítsuk egyenletesre és szorosan csomagoljuk vissza a fóliába.
- A tekercset egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a maradék krémmel és kakaóporral megszórva díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése