Az angolok hagyományos karácsonyi desszertje a Christmas pudding, amit december 25 - én fogyasztanak. Sokáig eláll, ezért már jóval az ünnepek előtt elkészíthető.
- 40 dkg aszalt gyümölcs ( mazsola, áfonya, aszalt szilva, sárgabarack )
- 1 alma
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg barna cukor
- 2 dkg mandula
- 6 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl brandy
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- Az aszalt szilvát és a barackot vágjuk apróra, majd szórjuk egy tálba a mazsolával és az áfonyával együtt, facsarjuk rá a narancslevet és öntsük rá a brandyt. Alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni pár órát vagy egy éjszakán át.
- A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket vegyítsük össze, adjuk hozzá a vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan keverjük össze, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítsuk bele.
- A formát fedjük le alufóliával és tegyük egy vízzel teli magasabb falú tepsibe, majd 150 °C - on süssük kb 3 órán keresztül.
- Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk egy tálra és locsoljuk meg brandyvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése