Nagyon egyszerű sütit hozok, a kezdő konyhatündérek biztosan sikert aratnak vele, ha elkészítik. A kamrában szinte minden hozzávaló megtalálható. Finom, színes és egyszerű ! - próbáljátok ki.
»HOZZÁVALÓK«
Sárga piskóta :
- 2 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 4 g sütőpor, 5 dkg olvasztott vaj
Kakaós piskóta :
- 2 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 4 g sütőpor, 5 dkg olvasztott vaj
Rózsaszín piskóta :
- 2 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 4 g sütőpor, 5 dkg olvasztott vaj, kb 1 tk piros ételfesték
Csokimáz :
- 3 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2 - 3 ek forró víz
- 3 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2 - 3 ek forró víz
továbbá : - baracklekvár
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. A masszát egy kb 22 x 22 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
- A többi piskótát is ugyanígy készítjük és sütjük.
- Ha a piskótalapok kihűltek, megkenjük a kakaósat kb 4 ek lekvárral, ráhelyezzük a rózsaszín piskótalapot, ezt is megkenjük lekvárral végül ráhelyezzük a sárga piskótát. Kissé lenyomkodjuk és egy éjszakára lesúlyozzuk. ( a sütemény tetejére sütőpapírt terítünk, ráhelyezünk egy tálcát, erre pedig pl 1 kg cukrot, vagy lisztet )
- A tetejére elkészítjük a kakaós mázat, egy kisebb lábasba felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk, majd rásimítjuk a sütemény tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése