»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek cukor
- csipet só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- kb 1 , 5 - 2 dl szódavíz
Töltelék :
- 20 dkg darált mák
- 1 alma
- kb 4 - 5 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek mazsola
- kb 1 - 1 , 5 dl tej
- 1 tojásfehérje
- csipet só
Vaníliaöntet :
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- kb 3 - 4 ek porcukor
- A palacsintatésztához, simára keverjük a hozzávalókat, majd félóra pihentetés után a szokásos módon kisütjük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy hőálló tálat alaposan kivajazunk.
- A töltelékhez a mákot egy tálba szórjuk, hozzáreszeljük a megpucolt almát és a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk és leforrázzuk vele a mákot, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tojásfehérjét a sóval habbá vejük és óvatosan hozzáforgatjuk a mákhoz. Egy - egy evőkanál tölteléket elkenünk a palacsintákon, feltekerjük, majd középen ketté vágjuk és egymásra döntve elhelyezzük a sütőtálban.
- Az öntet hozzávalóit simára keverjük és a palacsintákra locsoljuk, majd kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése