Piskóta :
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 2 g sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Meggykrém :
- 1 üveg meggybefőtt
- 3 - 4 ek cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 15 dkg lágy vaj
továbbá : - 50 ml rum
- 5 dkg olvasztott csokoládé, durvára vágott dió
továbbá : - 50 ml rum
- 5 dkg olvasztott csokoládé, durvára vágott dió
- A sütőt 200 °C - ra melegítjük , egy kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a sütőporral elkevert diós liszttel és a citromhéjjal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. ( ( * A piskótát megsüthetjük két külön lapként is )
- A meggyet leszűrjük és botmixerrel pürésítjük. 1 dl meggylében simára keverjük a pudingport, a többit a turmixolt meggyhez öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a fahéjat. Azután forráspontig melegítjük, hozzáöntjük a pudingporos meggylét és az egészet sűrű krémmé főzzük, majd a kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal.
- A piskótát két lapra vágjuk és mindkét lapot megkenjük rummal, azután az egyik lapra rákenjük a meggykrém 2 / 3 - át, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot - a rummal megkent felével - a tetejére rásimítjuk a maradék krémet. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük, majd 3 - 4 órára hűtőben dermesztjük.
nadyon szep!
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés