- 40 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 dl főzött kávé
- 1 - 2 ek rum
- 1 ek apróra tört szemes kávé
tetejére :
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 ek olaj
- 1 ek instant kávé
- A tejet a kávéval és a margarinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a rumot.
- Egy nagyobb tálban összevegyítjük a porcukrot a kekszmorzsával, hozzáadjuk a tört szemes kávét a langyosra hűtött vajas keveréket és az egészet alaposan összegyúrjuk. Ezután a masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20 * 25 cm - es tepsibe egyengetjük.
- A mázhoz, a fehér csokoládét gőz felé téve megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és az instant kávét, majd bevonjuk vele a kekszmasszát. 1 - 2 órára hűtőbe tesszük dermedni és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése