Keksz :
- 35 dkg rizsliszt
- 15 dkg lágy margarin / vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 kk Gm sütőpor ( pl.Haas )
Kekszes alap :
- darált keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
- 3 dkg Gm kakaópor ( Mestercsalád )
- 10 dkg porcukor
- 15 ml rumaroma
- kb 1 dl tej
tetejére :
- 1 tábla Gm étcsokoládé ( pl Torras ) , 1 ek étolaj
- A kekszhez a száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük, azután rizsliszttel megszórt felületen kb 4 mm - es vastagságúra nyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük.
- A kekszes alaphoz a kihűlt tésztát ledaráljuk, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 * 20 cm - es tepsibe nyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
- A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és rásimízjuk a kekszes alapra. Megvárjuk amíg a csokoládé megdermed, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése