- 25 dkg liszt
- 15 dkg zabliszt
- 25 g friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 / 2 ek só
- 15 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 1 dl joghurt
- 50 ml olívaolaj
- langyos víz
- 1 - 1 ek len és szezámmag
- 1 - 1 ek len és szezámmag
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz
- A joghurtot meglangyosítjuk elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
- A liszteket összevegyítjük elkeverjük benne a sót, a magokat, azután hozzáadjuk a felfutott joghurtos élesztőt, a sárgarépát, az olajat és elkezdjük összegyúrni, annyi vizet adagolva hozzá, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt deszkára borítjuk és kb 12 gombócra osztjuk, megformázzuk a bucikat és további 25 percig kelesztjük. Azután lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 200 °C - os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük . ( kb 20 - 25 perc ).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése