,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. május 10., péntek

~ ÁFONYÁS , GRÍZKRÉMES KEKSZ SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 20 dkg darált keksz
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- kevés tej
Grízkrém :
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 10 dkg búzadara
áfonyaszósz :
- 15 dkg áfonya + a díszítéshez
- pár csepp citromlé
- 3 ek cukor
díszítés : - 10 dkg mascarpone, 1 ek porcukor, áfonya

  • A darált kekszhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a vajat és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, majd egy folpackkal kibélelt kb 30 * 11 cm - es forma aljába nyomkodjuk. Azután hűtőbe tesszük dermedni.
  • Az áfonyát a cukorral, a citromlével sűrűre főzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. 
  • A tejet a cukrokkal, a sóval  felforraljuk, beleszórjuk a darát és sűrű krémmé főzzük, majd hozzákeverjük a vajat és a fele áfonyaszószt. A darakrémet a kekszes alapra simítjuk, erre pedig a megmaradt áfonyaszószt. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd felszeleteljük. A krémsajtot simára keverjük a porcukorral és habzsákba szedjük, majd mindegyik szeletre nyomunk egy - egy krémrózsát amire áfonyát helyezünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése