Tészta :
- 25 dkg puha vaj / margarin
- 16 dkg cukor
- 21 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 1 tk vaníliapaszta
- 3 nagy tojás
- 70 ml tej
továbbá : - 25 g kakaópor, 50 ml forró víz
- 70 ml tej
továbbá : - 25 g kakaópor, 50 ml forró víz
- A kakaóport a forró vízzel simára keverjük.
- A tésztához a vajat a cukorral, vaníliával kihabosítjuk, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a sütőporral vegyített lisztet és a tejet.
- A masszát 3 felé osztjuk, az első részhez hozzákeverjük a kakaós massza 3 / 4 - ét, majd egy sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm - es tepsibe simítjuk és a fagyasztóba tesszük kb 10 percre. A második részhez hozzákeverjük a maradék kakaós masszát és óvatosan a tepsiben lévő masszára kenjük ( célszerű habzsákból rányomni ). Azután 10 percig ismét a fagyasztóban dermesztjük.
- Végül rásimítjuk a megmaradt sárga masszát és 180 °C - ra melegített sütőben ( légkeverés mellett ) kb 50 - 60 percig tűpróbáig sütjük. Ha a sütemény megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.
Szia! A liszt mennyisége 210dkg ???
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, javítottam.
Törlés