A torta sütés nélkül készült, de aki nem tud Pan Briosche - t beszerezni ( olasz édes kalács ) akkor piskótát kell hozzá sütni. A krém pedig egy hagyományos főzött csokoládékrém.
»HOZZÁVALÓK«
Krém :
- 5 dl tej
- 5 ek rétesliszt
- 20 dkg lágy vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma - elhagyható
továbbá :
- kb 40 dkg édes kalácskenyér ( Pan Briosche )
- 1 tasak Dr . Oetker kakaós tortadara ( 30 g ) - a szóráshoz
- A tejet simára keverjük a liszttel, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük.
- A vajat kihabosítjuk a porcukros kakaóval, majd hozzáadjuk az aromát és a kihűlt lisztkrémet azután az egészet sima krémmé keverjük. A krémet 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk.
- Egy kerek tálat ( kb 1 , 8 l - es ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a szélétől, majd kirakjuk a tál oldalát és az alját kalácsszeletekkel és elkezdjük betölteni az üreget - felváltva krémmel és kalácsszeletekkel. Az utolsó réteg krém legyen, majd lezárjuk kaláccsal és betakarjuk a túllógó fóliával.
- 2 - 3 óra hűtőben dermesztés után a tortát egy tányérra borítjuk, leválasztjuk róla a fóliát és a maradék krémmel körbekenjük. Tortadarával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése