Alap :
25 dkg magozott datolya
- 5 dkg aszalt szilva
- 20 dkg darált dió / mandula - vegyesen
- 5 dkg kókuszreszelék
Krém :
- 15 dkg mogyoróvaj
- 15 dkg darált földimogyoró ( lehet sós is )
- 5 dkg darált mandula
- 2 ek méz
- 5 dkg kókuszolaj
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- A datolyát - ha száraz, forró vízben 15 percig áztatjuk - és a aszalt szilvát egy késes aprítóval pépesre aprítjuk, majd a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy foplackkal kibélelt kb 20 * 20 cm - es tepsi aljába belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
- A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd az aszalt gyümölcsös alapra kenjük.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a krémre kenjük. Azután a süteményt kb 20 percre fagyasztóba tesszük, majd apró ( ( 4 * 4 cm ) kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése