,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. augusztus 5., hétfő

~ GÖRÖGDINNYÉS KOCKA ~

»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 1 cs zabkeksz ( 215 g )
- 10 dkg olvasztott vaj
Dinnyés rész :
- 6 dl görögdinnyelé 
- 175 g  20 % - os tejföl
- 3 - 4 ek porcukor
- 1 / 2 citrom leve
- 1 tasak étk. zselatin ( 20 g ) 
továbbá : tejszínhab - a díszítéshez. 


  • A zabkekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kb 22 * 22 - cm -es folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ezután hűtőbe tesszük.
  • Egy közepes dinnye felét kimagozzuk, a húsát pedig összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk és 6 dl - t félreteszünk belőle. 
  • 1 dl dinnyelében elkeverjük a zselatint és hagyjuk megduzzadni. A tejfölt simára keverjük a maradék dinnyelével,  majd ízesítjük és hozzákeverjük a folyósra melegített zselatinos dinnyelevet. Az egészet ráöntjük a kekszes alapra és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése