Karamell :
- 25 dkg cukor
- 120 ml meleg tejszín
tetejére :
10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 3 ek víz
- tortadara
továbbá :
- vajas keksz ( Petit Beurre )
- 1 dl langyos tej
- A karamellhez egy lábasba mérjük a cukrot, megvárjuk amíg felolvad, majd közepes lángon sötét színűre karamellizáljuk ( ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt ), ezután hozzákeverjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg sima és csomómentes állagot nem kapunk.
- Egy tálba sütőpapírt fektetünk lerakunk egy sor kekszet, rásimítunk a karamellből, majd a többi kekszet megmártjuk tejben és addig rétegezzük a sorokat, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- A csokoládét az olajat és a vizet vízgőz felett összeolvasztjuk, majd rákenjük a keksz tetejére, megszórjuk tortadarával és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük.
Nagyon guszta és finom lehet. Más keksszel szerinted nem lehet?
VálaszTörlésKedves Éva !
VálaszTörlésHáztartási keksszel is meg lehet próbálni, de én inkább a Petit buerre - t ajánlom. Vajasabb és finomabb az íze is mint a háztartási keksznek.