,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. augusztus 19., hétfő

~ KARAMELLÁS KEKSZES SÜTI ~



»HOZZÁVALÓK«
Karamell :
- 25 dkg cukor
- 120 ml meleg tejszín
tetejére : 
10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 3 ek víz
- tortadara
továbbá : 
- vajas keksz ( Petit Beurre ) 
- 1 dl langyos tej

  • A karamellhez egy lábasba mérjük a cukrot, megvárjuk amíg felolvad, majd közepes lángon sötét színűre karamellizáljuk ( ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt ), ezután hozzákeverjük a tejszínt és addig kevergetjük amíg sima és csomómentes állagot nem kapunk. 
  • Egy tálba sütőpapírt fektetünk lerakunk egy sor kekszet, rásimítunk a karamellből, majd a többi kekszet megmártjuk tejben és addig rétegezzük a sorokat, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 
  •  A csokoládét az olajat és a vizet vízgőz felett összeolvasztjuk, majd rákenjük a keksz tetejére,  megszórjuk tortadarával és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom lehet. Más keksszel szerinted nem lehet?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva !
    Háztartási keksszel is meg lehet próbálni, de én inkább a Petit buerre - t ajánlom. Vajasabb és finomabb az íze is mint a háztartási keksznek.

    VálaszTörlés