- 6 dkg tápiókagyöngy
- 5 dl tej
- csipet só
- 1 tk vaníliakivonat
- kb 3 ek nyírfacukor
- pár db mentalevél
málnaragu :
- 15 dkg málna ( fagyos )
- 1 / 2 citrom leve
- kb 3 ek nyírfacukor
- 1 tk étk. keményítő
- A tápiókagyöngyöt a tejben a cukorral és a vaníliával időnként megkeverve kb 15 perc alatt puhára főzzük, majd hozzákeverjük a finomra vágott mentát. Ezután pudingot az előkészített poharakba töltjük.
- A málnát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és összeforraljuk, majd hozzákeverjük a kevés vízben elkevert keményítőt. A ragut a pudingra kanalazzuk és jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése