,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 1., péntek

~ GESZTENYÉS PUNCSGOLYÓ ~
















»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg darált keksz
- 3  ek porcukor
- 2 ek rumaroma
- 2 ek baracklekvár
- kb 1 kk  piros ételszínezék ( legjobb a gél állagú ) 
- kb 150 ml tej 
- 25 dkg gesztenyemassza
- kókuszreszelék - a forgatáshoz

  • A kiengedett gesztenyemasszából 10 g - os golyókat formázunk, majd a fagyasztóba tesszük.
  • A kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a porcukrot, a lekvárt, az aromát a színezéket és apránként adagolva hozzá  a tejet,  az egészet közepesen lágy masszává gyúrjuk.
  • A kekszmasszából - kb 20 g  - os lapot formázunk, közepére illesztjük a gesztenyegolyót és gömb alakúra becsomagoljuk a  masszával. Ha elkészült az összes golyó, kókuszreszelékbe forgatjuk. 







Ötlet : Recept Videók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése