,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 3., vasárnap

~ SAJTOS TÖLTÖTT FASÍRT ~



















»HOZZÁVALÓK«
- 70 dkg darált sertéshús
- 1 száraz zsömle
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, őrölt pirospaprika 
- kb 3 - 4 ek zsemlemorzsa
töltelék :
- 20 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg tejföl
- 1 tojás
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors
- 20 dkg bacon szalonna
- 5 db füstölt szeletelt sajt
tetejére : 
- 5 db füstölt szeletelt sajt
- 3 - 4 db tojás
- só


  • A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott, kinyomkodott zsömlét, a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a zsemlemorzsát , majd ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összekeverjük. Ezután a masszával kibélelünk egy sütőpapírral bélelt kb 12 * 30 cm - es formát és kirakjuk az alját füstölt sajttal. 
  • A sajtot, a tejfölt és a tojást sima krémmé keverjük, ízesítjük és a formába simítjuk, erre baconszalonnát helyezünk és 180 °c - on 30 perc alatt elősütjük. A tetejére elhelyezzük a sajtot ráütjük a tojást, ( a tojásokat picit megsózzuk ) majd visszatoljuk a sütőbe és további 35 - 40 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése