»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 mk só
- kb 2 , 5 dl langyos tej
Töltelék :
- kb 30 - 35 dkg sütőtökpüré
- 8 dkg darált mák
- 4 ek barna cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- méz
továbbá : - 1 tojás - a kenéshez
- Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk , hozzáadjuk a porcukrot, a sót, az olvasztott vajat, a tojást, a felfutott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól kidagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha tészta megkelt kb 40 * 30 cm- es nagyságúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a sütőtökpürét, rászórjuk a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal elkevert mákot és megcsurgatjuk 3 - 4 ek mézzel.
- A tésztát a rövidebbik oldala mentén elkezdjük felcsavarni a tészta közepéig, majd a mási szélétől kezdve ugyanígy járunk el. A feltekert tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük, lekenjük tojással és 60 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát ismét lekenjük tojással és 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése