,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 7., szombat

~ IRDALT RÁNTOTT CSIRKE ZELLERES BURGONYAPÜRÉVEL ~
















»HOZZÁVALÓK«
- 4 felezett csirkemellfilé 
liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírhoz
- fokhagymapor, só 
burgonyapüré :
- 1 kg burgonya
- 1 zellergumó
- 10 dkg vaj
- forró tej
- só
továbbá :
aprított zellerlevél, durvára vágott dió

  • A csirkemellet megmossuk, eltávolítjuk róla a felesleges inakat, majd az egyik oldalát kb 1 cm - enként bevagdossuk, de ne vágjuk át. Azután megszórjuk fokhagymaporral és sóval és a szokásos módon, először lisztbe, enyhén felvert sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. 
  • A bepanírozott húst forró, bő olajban kisütjük. 
  • A megpucolt zellert és a burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyed krémes állagot kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk. Tányérra szedjük mellé helyezzük a rántott húst, aprított zellerlevéllel és dióval megszórva azonnal tálaljuk. 


1 megjegyzés: