Piskóta :
- 4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt
Töltelék :
- 4 dl tej
- 1 , 5 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 20 dkg lágy vaj
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
tetejére :
- 1 ek instant kávé
- 5 dkg vaj
- 10 dkg átszitált porcukor
- forró víz
- kakaópor
- kakaópor
- A piskótához, a sütőt 190 °C - ra melegítjük egy 22 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást nagyon habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát lapjában kétfelé vágjuk.
- A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingport. Ha a puding kihűlt robotgéppel jól átkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a vaníliakivonatot és az egészet habosra keverjük. A tejszínt a fixálóval habbá verjük.
- A vaníliás krém kb 3 / 4 - ed részét a piskóta egyik felére simítjuk, erre a tejszínt, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.
- A tetejére 1 ek forró vízben feloldjuk a kávét, majd a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a kávét és ha szükséges még annyi forró vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk, ezután a piskóta tetejére simítjuk. Hűtőben legalább 60 percig dermesztjük.
- Ha a már a máz kellően megszilárdult, a maradék vaníliás krémmel körbekenjük a torta oldalát, tetszőlegesen kidíszítjük a tetejét, majd meghintjük kakaóporral. Kínálásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése