- 10 dkg cukor
- 1 ek vaj
- 150 ml meleg tejszín
- csipetnyi só
- 20 dkg sütőtökpüré
- ízlés szerint őrölt fahéj
tetejére :
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- 1 kk vaníliakivonat
- őrölt fahéj - a szóráshoz
- Egy lábasban megolvasztjuk a cukrot és szép barnára karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk tejszínt, a vajat, a sót és alacsony lángon addig forraljuk, amíg a karamell felolvad, majd kihűtjük és tökpürével csomómentesre keverjük. A krémet az előkészített poharakba szétosztjuk.
- A tetejére a krémsajtot simára keverjük a porcukorral, majd ízesítjük vaníliával és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és rányomjuk a kihűlt tökkrémre, meghintjük fahéjjal és kínálásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése