- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- 1 tk só
- 1 / 2 tasak szárított élesztő ( 3 , 5 g )
- 1 tojás + a kenéshez
- 20 dkg tepertőkrém
- A lisztet összevegyítjük a sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a villával jól összetört túrót, a tojást és az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát lisztezett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a tepertőkrém felét, majd a tészta hosszabbik oldalát középig behajtjuk, ráhajtjuk a másik felét, majd jobbról szintén középre és balról ráhatjuk a tésztát.
- 30 perc pihentetés után a tésztát ismét kinyújtjuk, rákenjük a megmaradt tepertőt és ismét hajtogatjuk. Ezután 2 cm - es vastagságúra kinyútjuk, és tetszőleges mérető kockákra vágjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése