- 20 dkg fagyos spenót
- 1 doboz gombakonzerv ( szeletelt )
- 1 citrom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 kg kész gnocchi
- só, bors
- A gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett gombakonzervet és jól átpirítjuk.
- Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a fagyos spenótot és addig főzzük amíg a leve elpárolog, ezután hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixerrel pürésítjük.Végül hozzákeverjük a gombát, a citrom levét és héját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk pár perc alatt összeforraljuk, majd összeforgatjuk a kifőtt gnocchival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése