»HOZZÁVALÓK«
- 12 dkg kukoricadara
- kb 2 dl forró tej
- 4 dl víz
- 1 kk só
- 1 ek vaj
- 3 ek parmezán
gombaragu :
- 50 dkg csiperke
- 1 marék aszalt vargánya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű
- Egy fazékban a vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a darát és alacsony lángon, párszor megkeverve megfőzzük. Ha a dara megfőtt, hozákeverjük a vajat, a parmezánt és a tejjel beállítjuk a krémességét.
- A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, ezután hozzáadjuk a feszeletelt gombát és az előzőleg beáztatatott és kinyomkodott vargányát, jól átpirítjuk, ízesítjük és puhára főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
- A polentát tányérba szedjük, ráhalmozzuk a gombaragut és megszórjuk kakukkfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése