»HOZZÁVALÓK«
- 2 doboz Borlotti babkonzerv
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors, petrezselyem
- kb 2 ek apró zabpehely + a forgatáshoz
paradicsommártás :
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ü passáta 0 , 7 dl ( paszírozott paradicsom )
- só, bors, cukor
- 2 ek olívaolaj
- A babot a levétől lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a petrezselymet, a sűrített paradicsomot, majd ízesítjük sóval és borssal. Ezután annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk és legalább 60 percig hűtőben pihentetjük.
- A paradicsommártáshoz a felhevített olajon megdinsztetlejük a finomra vágott hagymát, majd ráöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és kb 5 percig forraljuk.
- A babos masszából kb 15 db krokettet formázunk, zabpehelybe forgatjuk és forró, bő olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése