Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 3 - 4 ek cukor vagy ízlés szerint
- 40 dkg meggy + 3 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 tojás
kenéshez :
- 2 dl tejföl
- 2 ek étolaj
- 1 tojás
továbbá :
- 8 db réteslap
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk. A meggyet kimagozzuk és a cukorral, fahéjjal összeforgatjuk. A tejfölt a tojással és az olajjal simára keverjük, a túrót ízesítjük és összekeverjük a tojással.
- 4 db réteslapot úgy rétegezünk hogy mind a négy lapot megkenjük a tejfölös keverékkel, ezután eloszlatjuk rajta a túró felét és megyszórjuk a meggy felével, majd feltekerjük. Így járunk el a másik 4 réteslappal is. A rudakat tepsibe helyezzük, lekenjük a tetejüket a maradék tejfölös keverékkel és kb 25 perc alatt pirosra sütjük. A langyosra hűlt rétest felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése