»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 16 dkg hideg vaj, 1 kk só
- pár ek hideg víz, zsemlemorzsa
Töltelék :
- 1 fej brokkoli ( kb 40 dkg ) lehet fagyos is
- 3 tojás, 2 dl habtejszín, 1 doboz cottage cheese ( 200 g )
- 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma
- pár db olajban eltett aszalt paradicsom
- A tésztához a liszthez hozzákeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat úgy, hogy legyenek benne nagyobb vajdarabok, majd a annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta . Ezután folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük.
- A brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk, az aszalt paradicsomot az olajával együtt rusztikusra aprítjuk.
- A tojásokat a tejszínnel felhabosítjuk, hozzáadjuk a sajtokat, a zúzot fokhagymát, a paradicsom felét, ízesítjük sóval és borssal.
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, ezután a tésztával kibélelünk egy 24 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és meghintjük morzsával. Elrendezzük rajta a brokkolirózsákat, majd leöntjük a sajtos keverékkel, a maradék paradicsomot pedig a tetejére pöttyözzük.
- 20 percig sütjük, majd visszavéve a hőfokot 170 °C - ra,mág további 20 - 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése