»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 7 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor, csipet só
- 3 tojássárgája, kb 2 ek tejföl
Meggyes töltelék :
- 1 ü meggybefőtt, 5 dkg étk. keményítő
- kb 160 ml meggylé, 1 kk őrölt fahéj
- 2 - 3 ek cukor
Joghurthab :
- 40 dkg görög joghurt, 3, tojásfehérje
- 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg étk. keményítő, csipet só
- A meggyes részhez a lecsepegtetett meggyet egy lábasba tesszük, hozzászórjuk a cukrot és a fahéjat. A meggylében simára keverjük a keményítőt, ráöntjük a meggyre és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzádjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Ezután 1 / 3 - 2 / 3 - részre osztjuk és folpackba csomagolva a nagyobbik tésztarészt hűtőbe, a kisebbet a mélyhűtőbe tesszük.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a szélét is kibéleljük úgy, hogy a papír kb 3 - 4 cm - el túllógjon a forma peremétől. Ezután a hűtőből kivett tésztát belesimítjuk úgy hogy 3 cm - es pereme is legyen, majd rákanalazzuk a kihűlt meggykrémet.
- A joghurtot a vaníliás cukorral, keményítővel, citromhéjjal kikeverjük, a tojásfehérjét a sóval elkezdjük felverni, majd apránként hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután összeforgatjuk a joghurttal.
- A tetejére nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát és a tortát kb 60 - 65 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése