»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 1 cs Győri édes zabkeksz ( 215 g ), 12 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 25 dkg mascarpone, 1 banán, 3 - 4 ek porcukor
- 1 tasak étk. zselatin ( 15 g ) 30 ml víz, kb 1 ek Kotányi Zitronett
- 2 dl tejszín
tetejére :
- kb 2 db banán, 1 tasak színtelen tortazselé
- 2 tk Kotányi Zitronett
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal és egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
- A banánt pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, a porcukrot a citromport és a vízben megduzzasztott és folyós állagúra melegített zselatint. A habbá vert tejszínt óvatos mozdulatokkal a banános krémhez forgatjuk, majd a kekszes alapra simítjuk.
- A felkarikázott banánnal kirakjuk a krém tetejét, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
- A zselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, hozzákeverjük a citromport és amikor már kezd kissé dermedni, leöntjük vele a torta tetejét. 3 - 4 óra dermesztés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése