,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 23., szerda

~ BAZSALIKOMOS CSIRKEPÖRKÖLT GNOCCHIVAL ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 50 - 70 dkg csirkecombfilé és mell vegyesen
- 2 vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 - 2 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- friss bazsalikom
- 1 - 2 csomag kész gnocchi

  • A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzászórjuk a paprikát, majd  kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és megsütjük. 
  • Közben a forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a gnocchit, a főzővizéből keveset félreteszünk, a többit leszűrjük.
  • Ha a hús megsült, hozzákeverjük a paradicsompürét, a felaprított bazsalikomot, és kb 1 dl főzővizet. Az egészet összeforraljuk, majd a gnoccival és aprított bazsalikommal megszórva fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése