»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg vaj
- 6 db zsályalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml brandy
- só, bors
- A májról eltávolítjuk a hártyát és az erezetet, majd egy papírtörlővel leszárítjuk. Ezután egy serpenyőbe felforrósítjuk a vaj felét, beledobjuk a zsályaleveleket, a fokhagymát és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat is. Kb 5 perc után hozzáöntjük a brandyt, és jól átpirítjuk a máj mindkét oldalát. ( Akkor van kész a máj, ha enyhén megnyomjuk és barna lé folyik már ki belőle ) Végük hozzáadjuk a maradék vajat.
- Hagyjuk az egészet langyosra hűlni, majd egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jól záródó üvegben hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése