»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 20 g friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 30 ml étolaj
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 10 dkg köles
- kb 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 ek dara
- csipet só
tetejére :
- 10 dkg darált dió
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- A tésztához, az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, ezután letakarva a duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe nyútjtjuk és megszórjuk darával.
- A töltelékhez a kölest megfőzzük a tejben, a tojást szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval lágy habot verünk, a túrót ízesítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt és a kihűlt kölest. A túrós masszát összeforgatjuk a tojáshabbal, majd a tésztára simítjuk.
- A tetejére rászórjuk a cukros diót és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük.
Ötlet : egy.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése