,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 29., kedd

~ KAPROS TÚRÓGALUSKA ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 dl tejföl + a tálaláshoz
- kb 8 - 10 dkg búzadara
- 1 csokor kapor
- só - ízlés szerint

  • A túrót egy keverőtálba tesszük és villával összetörjük, ezután hozzákeverjük a tojást, a felaprított kaprot és a darát. Alaposan összekeverjük, majd legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
  • A masszából két kanál segítségével galuskákat szaggatunk és enyhén sós, forrásban levő vízbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére pár kb 2 percig még főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
  • Tejföllel meglocsolva, sült szalonnával fogyasztjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése