,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 28., hétfő

~ SZALONNÁS BABOS SPAGETTI ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg húsos szalonna ( kolozsvári )
- 1 paradicsomos babkonzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- petrezselyem
- 35 dkg spagetti tészta

  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd a főzővízből kb 1 dl - t félreteszünk a többit leszűrjük.
  • Amíg fő a tészta, a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben a zsírjára sütjük, ezután hozzáadjuk a babkonzervet, ( levével együtt ) a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és a féretett főzővizet. Addig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, közben sózzuk ( csak finoman, mert a szalonna is sós ) és borsozzuk, majd a kifőtt tésztáva azonnal fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése