»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertéshús ( comb, lapocka vegyesen )
- 15 dkg rizs
- 1 kg mirelit zöldbab
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 5 - 6 db tojás
- 3 dl tejföl + a tálaláshoz
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
ételízesítő
- A rizst megpároljuk, 3 - 4 db tojást keményre a zöldbabot roppanósra főzzük.
- Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd ízesítjük és fedő alatt puhára sütjük. Majd amikor a hús elkészült összekeverjük a rizzsel. A babot alaposan lecsepegtetjük, a tojásokat felszeleteljük.
- A tejfölt összekeverjük 2 tojással, a sajttal és kevés ételízesítővel.
- A sütőt 180 °C -ra melegítjük, egy kb 28 * 14 cm - es hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral.
- Következik a rétegezés : a forma aljára egy sorban lerakunk a karikára vágott tojásból, szétterítjük rajta a tejfölös keverék 1 / 3 - át, majd egyenletesen rászórjuk a bab felét, erre kerül a rizses hús fele, a megmaradt tejfölös keverék fele, főtt tojás, rizses hús. Végül a tejfölös keverék és a maradék zöldbab, betesszük a sütőbe és kb 40 perc alatt megsütjük.
- Megvárjuk amíg langyosra hűl, majd egy kínálótálra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. A tejfölt egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kidíszítjük vele az étel tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése