,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. november 29., vasárnap

~ CSOKOLÁDÉS ECLAIR TORTA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 1 dl tej
- 50 ml víz
- 1 ek cukor
- 1 / 2 kk só
- 6 dkg vaj
6 , 5 dkg  liszt
- 3 dkg  kakaópor
- 3 tojás
Krém :
- 3 dl tej
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 5 dkg étcsokoládé
- 12 dkg lágy vaj / margarin 
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, 2 db 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
  • A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaós lisztet és addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ezután áttesszük egy keverőtálba és egy kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A masszát a formákba simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük. ( Ha nincs két egyforma formánk, akkor külün - külön kell megsütni ).
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd hozzákeverjük a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.
  • Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, elkenjük rajta a krémet és befedjük a másik lappal. legalább 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd porcukorral megszórva felszeletelve tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése