,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. november 13., péntek

~ SÜTŐTÖKRAGUS SPAGETTI ~







»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg pucolt sütőtök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- kb 3 dl húslevesalaplé 
- pár db zsályalevél
- 1 ek vaj
- só, bors, chilipaprika 
- 35 dkg spagetti

  •  A sütőtököt apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, a zsályalevelet és jól átpirítjuk. Ezután kisebb adagokba hozzáöntögetjük az alaplevet és puhára főzzük. Végül ízesítjük és hozzákeverjük a vajat. 
  • Amíg puhul a ragu, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, miután leszűrtük, összeforgatjuk az elkészült tökraguval és azonnal fogyasztjuk.  ( ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhajuk )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése