»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 / 2 ek pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors - ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt ( ízlés szerint )
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
bundához :
- 2 tojás
- 1 / 2 kk só
- 20 dkg liszt
- kb 1 , 5 - 2 dl tej
- 1 kk sütőpor
- A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük. Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastag, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük. Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük.
- A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése