,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. december 11., péntek

~ BUNDÁBAN SÜLT SAJTOS HÚSTEKERCS~





 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 / 2 ek pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem 
- só, bors - ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt ( ízlés szerint )
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
bundához :
- 2 tojás
- 1 / 2 kk só
- 20 dkg liszt
- kb 1 , 5  - 2 dl tej
- 1 kk sütőpor

  • A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük. Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastag, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük. Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük. 
  • A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában. 
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése