,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. december 14., hétfő

~ MÁLNAZSELÉS VARGABÉLES MUFFIN ~



»HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg cérnametélt
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 1 cs réteslap
- kb 10 dkg olvasztott vaj
málnazselé :
- 20 dkg málnalekvár
- 50 ml víz
- 7 g étk. zselatin

  • A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10 * 10 cm - es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4 - 5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra. 
  • A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
  • A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
  • Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és elhelyezzük rajta a málnazselédíszt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése