»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás
- 1 / 2 tk só
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 80 g liszt
- 1 kk sütőpor
Töltelék :
- 3 főtt tojás
- 250 g mascarpone
- 1 doboz tonhalkonzerv ( 80 g )
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 tk mustár
- ízlés szerint : só, bors, petrezselyem
petrezselyem zselé :
- 2 csokor petrezselyem
- 1 dl víz
- 7 g étk. zselatin + 30 ml víz
- só, bors
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük egy 20 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A piskótához a tojásokat a sóval fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a petrezselymet és az egészet óvatosan összekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült egy lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük.
- A zseléhez a petrezselyemnek a levelét a vízzel összeturmixoljuk, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Egy 15 * 15 cm - es edényt kibélelünk folpackkal, beleöntjük a zselét és hűtőbe tesszük dermedni.
- A töltelékhez a tojást és a tonhalat késes aprítóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a mustárt és ízlés szerint ízesítjük. A krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát, feltekerjük, majd bekenjük a maradék krémmel. Hűtőben pár órán át - de legjobb egy éjszaka - dermesztjük.
- A petrezselyemzseléből csillagokat - vagy más ünnepi motívumot - szúrunk és a roládra helyezzük. Sült húsok, vagdaltak mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése