,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. december 21., hétfő

~ PUNCSOS MÉZES ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 55 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 3 ek méz 
- 10 dkg vaj /margarin
- pár ek tej
Krém :
- 5 dl tej
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 2 - 3 ek rumaroma
- 15 dkg cukor
- 25  dkg lágy vaj / margarin
tetejére : - 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj

  • A tésztához összemelegítjük a mézet a vajjal. A lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és annyi tejet, hogy az egész összeálljon, majd simává tésztává gyúrjuk.
  • Szobahőmérsékleten letakarva 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, mindegyikből lisztezett felületen 20 * 30 - as lapot nyújtunk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C - ra melegített sütőben kb 6 - 8 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és  kihűtjük, ezután habosra keverjük a vajjal és a rummal. A krémmel összetöltjük a lapokat, a tetejére összemelegítjük a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  • Egy éjszakán át pihentetjük, majd felszeletelve kínáljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése